Tarhun Otu Kurusu 500 Gr lık Paket

Fiyat:
440,00 TL
Tarhun Otu, Yüksek Kesimlerde Yetişen Ve Mutfakta Da Kullanılan Bir Ot Çeşididir. Pelin Otu Olarak Da Bilinen Tarhun Otu, Çoğu Zaman Diğer Bitkilerle Karıştırılır. Tarhun Otu Faydaları Arasında Hazımsızlığı Giderme, Ameliyat Sonrasında Mide Bulantısına İyi Gelme Gibi Durumlar Yer Alır. Yiyeceklerde Ve İçeceklerde Tarhun Otu, Kullanılabilir. Bunların Yanında Sabun Üretiminde Ve Kozmetik Kokularda Da Tarhun Otundan Yararlanılır.

Tarhun Otu Nedir?
Tarhun Otu, Bilimsel Adıyla Artemisia Dracunculus Olarak Bilinen, Mutfakta Aromatik Tat Vermek İçin Kullanılan Ve İştah Açma, Sindirim Sistemini Destekleme Faydaları Bulunan Bir Bitki Çeşididir. Anasona Benzeyen Tadıyla Bilinen Tarhun, Baharat Olarak Salata, Et Yemekleri Ve Balık Yemeklerinde Tercih Edilebilir

Tarhun Otu Türkiye'de Nerede Yetişir?
Tarhun Otu, Türkiye'de Özellikle Doğu Anadolu Ve İç Anadolu Bölgelerinde Yetişir. Erzurum, Erzincan, Ve Sivas Gibi Şehirler, Tarhun Üretiminde Öne Çıkar. Kurak Ve Serin İklimleri Sevmesi, Bu Bölgelerde Yaygın Olarak Yetiştirilmesini Sağlar.

Tarhun Otu, Bilimsel Adıyla Artemisia Dracunculus Olarak Bilinen, Mutfakta Aromatik Tat Vermek İçin Kullanılan Ve İştah Açma, Sindirim Sistemini Destekleme Faydaları Bulunan Bir Bitki Çeşididir. Anasona Benzeyen Tadıyla Bilinen Tarhun, Baharat Olarak Salata, Et Yemekleri Ve Balık Yemeklerinde Tercih Edilebilir.

Tarhun Kokusu Neye Benzer?
Genellikle Mutfaklarda Baharat Olarak Kullanılan Tarhun, İnce Uzun Yapraklara Ve Hafif Anasonu Andıran Aromatik Bir Tada Sahiptir. Orta Asya, Avrupa Ve Kuzey Amerika'da Yaygın Olarak Yetiştirilen Bu Bitki, Özellikle Fransız, Rus Ve Türk Mutfaklarında Sıkça Kullanılır

Tarhun Otu Nerede Bulunur?
Tarhun Otu Türkiye'de Nerede Yetişir? Tarhun Otu Faydaları ...
Tarhun Otu Nerede Yetişir Sorusunun Cevabı İse Bizim Ülkemiz İçin Şöyle; Ankara, Erzurum, Bayburt, Gaziantep Ve Şanlıurfa'dır. Tarhun Otu, Sindirim Sistemini Destekleyerek İştahı Artırır Ve Uyku Düzenine Katkıda Bulunur. Antioksidan İçeriği Sayesinde Vücudu Serbest Radikallerin Zararlı Etkilerinden Korur.

Tarhun Otunun Başka İsmi Var Mı?
Fransız Mutfağının Olmazsa Olmaz Bir Baharı Konumunda Yer Alan Ve Pek Çok Farklı Yemekte Kullanılabilen Tarhun Otu Diğer İsimleri İle De Bilinir. Bunlar Arasında Ejder Otu, Yeşil Altın Ve Dargun Başlıcalarıdır.

Tarhanaya Tarhun Otu Konur Mu?
Geleneksel Olarak Tarhana Yapılırken Kullanılır. Ayrıca Et Ve Tavuk Yemeklerinde ,Kahvaltılarda Zeytinle Birlikte Tüketilir.Farklı Bir Aromatik Tadı Vardır.

Tarhunla Ne Yemek Yapılır?
Tarhun Bitkisi, Türk Mutfağında Genel Olarak Balık Yemekleri Ve Et Yemeklerinin Soslarına, Sebze Çorbalarının İçine Baharat Olarak Eklenir. Haşlanmış Ya Da Fırında Pişirilmiş Tavuk Yemeklerine Konulan Bitki; Omlet, Patates Yemekleri, Söğüş Ve Mevsim Salatalarının İçine Eklenir.

Tarhun En Çok Neye Yakışır?
Uyum: Balık, Tavuk Ve Yumurta İle Çok Uyumludur. Fırında, Izgarada Ya Da Ağır Ateşte Pişen Balık Ve Tavuk Yemeklerine Taze Olarak Bir İki Dal Ya Da Kuru Olarak Bir İki Çay Kaşığı Kadar Mutlaka Ekleyin. Kırmızı Et Ve Av Eti Marinasyonlarına Çok Yakışır.

Tarhun Aktarlarda Bulunur Mu?
Tarhun Otu Satın Almak İsteyen Kişiler, Aktarlardan Ve Aktar Ürünlerinin Satıldığı Online Satış Yerleri Üzerinden Kurutulmuş Ya Da Taze Tarhun Otu Satın Alabilirler.
Diğer Özellikler
Stok KoduwMTM1ODMwOTU3NQ
MarkaBİNBİR ÇEŞİT GIDA İTH.İHR.PAZ.SAN.VE TİC.LTD ŞTİ
Stok DurumuVar
8690770323940

İlginizi Çekebilecek Diğer Ürünler

SAYFAMIZDAN YAPACAĞINIZ 1000 TL VE ÜZERİNDE ALIŞVERİŞLERİNİZDE KARGO ÜCRETİ BİZDEN 
VE BİTTİMİ HAYIR AYRICA SEPETTE EK İNDİRİMLER SİZLERİ BEKLİYOR

PlatinMarket® E-Ticaret Sistemi İle Hazırlanmıştır.