Antep Biberi Nedir?
Ancak Gaziantep Yöresinde Üretilen Biberler, Kurutulmaya Müsait Olan Özel Biberlerdir. Bu Neden İle Bu Yöreden Çıkan Biberlerin Kurutulması İle Ortaya Çıkan Dolmalık Kuru Tatlı Biber Hem Tadı Hem De Rengi İle Diğer Yörelerin Biberlerinden Ayrılmaktadır.
Dolmalık Ve Yemeklik Sebze Kurularımızı Yazın Sizler İçin Kurutuyoruz Böylelikle Yaz Sebzelerini Kışın Da Evlerinizde Tüketiyorsunuz.
İle Öne Çıkan Şehirler Arasındaki Yerini Korumuştur.
Gaziantep’e Ait En Önemli Ürünlerden Bir Tanesi De Dolmalık Ve Yemeklik Kurulardır. Gaziantepte Çok Uzun Zamanlara Dayanan Bir Gelenektir.
Kurutulmuş Tatlı Biber Kurusu (Dolmalık)
Kurutulmuş Tatlı Biber. Başta Gaziantep Olmak Üzere Türkiye’nin Bazı Yörelerinde Kurutmalık İşlemleri Yapılmaktadır. Gerek İklim Şartları, Gerek Toprak Verimliliği Açısından Tam Kurutulmuş Sebze Üretimi Ve Yapımı İçin Uygunluğundan Dolayı Yeri Bir Başkadır. Yöremizin Yerel Gıdaları, Organik Ve Doğal Gıda Severlerin Her Zaman Dikkatini Çekmiştir. Dolma Sevipte Tatlı Olmasını İsteyenlerin Aradığı Ürünü Satışa Sunuyoruz. Görünümünden Pek Anlaşılmasada, Bu Biber Yeşilden Kurutulmuştur. Bu Sayede Kırmızı Renk Görünümüne Kavuşmuştur. Tüm Kurutulmuş Sebze Çeşitlerimizi İncelemeyi Unutmamanızda Yarar Vardır.
Kurutulmuş Gıdalar Serimiz İçerisinde Yer Alan Tatlı Biber Dolmalığı Satışında Da Bulunmaktayız. Satın Almak İsteyerek Girdiğiniz Gaziantep Yerel Ürünler Sayfamızdan Yapacağınız Alışverişler, Tamamen Kendi Garantimizdedir.
Kurutulmuş Dolmalık Tatlı Biber Tatli Biberlerin Kurutulmasi Sonucu Elde Edilir Ve Dolmalik Tatlı Biber Olarak Kullanılırlar.
Kurutulmuş Dolmalık Tatlı Biber, Yemeklerde Soslar, Salatalar, Yemekler Ve Diğer Yemeklerde Kullanılabilir. Özellikle Dolma, Sarma Ve Meze Yapımında Kullanılır. Bu Biberler, Aynı Zamanda Pizzalar, Makarnalar Ve Diğer Yiyeceklerde De Kullanılabilir.
Kurutulmuş Dolmalık Tatlı Biber, Lezzetli Ve Aromatik Bir Tat Sağlar. Bu Biberler, Yüksek Antioksidan İçerikleri Nedeniyle Sağlıklı Ve Besleyici Bir Seçenektir. Ayrıca, Kurutulmuş Olmaları Nedeniyle Uzun Süre Raf Ömrüne Sahiptirler Ve Kolayca Saklanabilirler.
Tatlı Antep Dolmalık Biber Kurusu
Türk Mutfağında Vazgeçemediğimiz, Damak Tadımıza Her Zaman Hitap Eden Yöresel Ürünler Arasında Başı Çekmekte Olan Biber, Yıllardır Olduğu Gibi Sofralarımızda Pek Çok Çeşitli Alanlarda Kullanılmaya Devam Edecektir
En Taze Ve Lezzetli Biberler Seçilerek İşlenmiş Ve Geleneksel Yöntemlerle Güneşte Kurutularak Hazırlanmış Doğal Dolmalık Biber Kurusu.
Dolmalıklarımız Hiç Bir Katkı Madddesi İçermemektedir.
Biberlerimizin Acı Ve Tatlı Olanları Vardır Bu Nedenle Sipariş Verirken Seçiniz.
Lezzetli Zeytinyağlı Biber Dolmaları İçin Hiç Bir Katkı Maddesi İçermeyen Dolmalık Biber Kurularımız Birebirdir
Dolmalık Kuru Tatlı Biber 1 İp: Tatlılık Ve Şıklık İçin İdeal Seçim
Dolmalık Kuru Tatlı Biber 1 İp, Dolmalarınıza Ve Yemeklerinize Tatlılık Ve Renk Katmak İçin Mükemmel Bir Tercihtir. Taze Tatlı Biberlerden Özenle Seçilip Hazırlanan Bu Ürün, Sofralarınıza Doğallık Ve Lezzet Sunar
Taze Ve Tatlı: Dolmalık Kuru Tatlı Biberler, Taze Ve Tatlı Biberlerden Özenle Seçilip Kurutularak Hazırlanır. Doğal Tatlılığı Ve Lezzeti Korur, Dolmalarınıza Ve Yemeklerinize Benzersiz Bir Aroma Katar.
Pratik Kullanım: 1 İp İle Bağlanmış Olmaları, Dolma Yapımınızı Kolaylaştırır. Biberlerin Şeklini Ve Sıkılığını Korur, Dolmalarınıza Estetik Bir Dokunuş Ekler.
Çeşitli Tariflerde Kullanım: Dolmalık Kuru Tatlı Biber 1 İp, Sadece Dolmalarda Değil, Aynı Zamanda Salatalarda, Pilavlarda Ve Diğer Yemeklerde Kullanılabilir. Tatlı Biberin Özgün Lezzetiyle Yemeklerinizi Zenginleştirir.
Dolmalık Kuru Tatlı Biber 1 İp İle Sofralarınıza Tatlı Bir Dokunuş Ekleyin. Şimdi Online Mağazamızdan Sipariş Verin Ve Lezzetin Tadını Çıkarın!
Zeytinyağlı Kuru Biber Dolması
Zeytinyağlı Kuru Biber Dolması Tarifi İçin Malzemeler
15 Adet Kurutulmuş Biber (Dolmalık)
2 Adet Kuru Soğan
1 Diş Sarımsak
1 Yemek Kaşığı Domates Salçası
1 Yemek Kaşığı Biber Salçası
2 Su Bardağı Pirinç
1 Çay Bardağı Zeytinyağı
1 Yemek Kaşığı Toz Şeker
Karabiber
Kırmızıbiber
Reyhan
Tuz
1 Limonun Suyu
Yeterince Sıcak Su
Zeytinyağlı Kuru Biber Dolması Tarifi Nasıl Yapılır?
Biberler Kaynar Suda En Fazla 5 Dk. Kaynatılır.
Dolma İçini Hazırlamak İçin, Önce Zeytinyağında Kıyılmış Soğan Ve Sarımsak Hafif Kavrulur, Salçaları İlave Edilip İyice Karıştırılır.
Yıkanmış Pirinç Bu Karışımın İçine Konup Hafifçe Kavrulur.
İki Bardak Sıcak Suyla Baharatlar Ve Şeker Suyu Çekene Kadar Pişirilir.
İç Harcı Biberlerin İçine Bir Parmak Eksik Olacak Şekilde Doldurulur.
Daha Sonra Tencereye Yerleştirilir.
Biraz Tuz Atılır Ve Üzerine Tabak Kapatılır.
Tabağın Bir Parmak Altına Gelecek Kadar Kaynar Su Katılır.
Su Kaynamaya Başlayınca Ocak Kısılır.
Pişmesine Yakın Limon Suyu İlave Edilir Ve 10-15 Dakika Daha Pişirilerek Ocaktan Alınır. Afiyet Olsun.
Kuru Biber Dolması Nasıl Yapılır? Püf Noktaları
Kuru Biberleri Haşladıktan Sonra Hemen Çıkarıp Suda Bekletmelisiniz. Fazla Haşlandığını Düşünüyorsanız Direkt Soğuk Suda Da Bekletebilirsiniz.
Dolmaları Pişirme Aşamasında, Su Kaynayana Kadar Yüksek Ateşte Kaynamaya Başladıktan Sonra Da Kısık Ateşte Tutulmalıdır.
Diğer Özellikler |
Stok Kodu | KUyMTc0ODUxNzI0Ng |
Marka | BİNBİR ÇEŞİT GIDA İTH.İHR.PAZ.SAN.VE TİC.LTD ŞTİ |
Stok Durumu | Bu ürün geçici olarak temin edilememektedir. |
8690770323136