Tatlı Toz Tarhana 500 gr lık Paket

Fiyat:
170,00 TL
 
Toz Tarhana Nedir
Geleneksel Tarifinde Buğday Unu, Yoğurt, Biber, Tuz, Domates, Soğan Ve Baharatlar Bulunan Hamura Tarhana Deniyor. Fermente Edilen Bu Hamur, Genellikle Kuru Olarak Saklanıyor. Kurutulan, Öğütülen Ve Elenen Gıda Yalnız Türkiye'de Değil, Balkanlar, Orta Doğu Ve Asya'da Da Hala Tüketiliyor

Toz Tarhananın İçinde Neler Var?
Tarhana Çeşitleri: Tarhana Çorbasının Faydaları Nelerdir?
Tarhana Yapımında Esas Malzeme Tahıldır. Bu 'Un' Veya 'Buğday Kırması' (Göce) Veya 'İrmik' Veya Bunların 'Karışımı' Yaş-Kuru Maya Kullanılır. Yoğurt, Süt, Şıra, Maya, Biber, Tuz, Kuru Soğan, Domates, Meyve, Sebze, Baklagil, Baharat Ve Otların (Dereotu, Fesleğen, Nane, Sakız-Karan?L, Tarhana Otu, Vb.)

Toz Tarhana Nasıl Elde Edilir?
Toz (İnce) Tarhana | 
Yaklaşık 4-5 Saat Sonra Nemli Hale Gelen Serilmiş Tarhana Parçaları Elle Ovularak İrmik Boyunda Ufaltılır. Oluşan Parçalar Elekten Geçirilerek Toz Haline Getirilerek, Tamamen Kuruması İçin Tekrar Serilir. Kuruyan Tarhanalar Bez Torbalara Doldurularak Serin Ve Havadar Bir Yerde Saklanır

Tarhana Maddesi Nedir?
Tarhana, Tahıl Ürünleri İçerisinde Fazlaca Tüketilen Ve Yöresel Olarak Farklı Formülasyonlarda Olsa Da Genel Olarak Buğday Unu, Yoğurt, Maya İle Çeşitli Sebze Ve Baharatlar İle Üretilen Geleneksel Fermente Bir Ürünümüzdür.

Kaç Çeşit Tarhana Var?
Tarhana Çeşitleri Ve Fiyatları - Berceste
Bugün Anadolu'nun Pek Çok Yerinde Tarhana Deyip Geçsek Bile Ülkemizde Yaklaşık 50 Çeşidi Olduğu Bilinmektedir. Bunlar Hem Bulunduğu Yöreye Hem De Yapılış Şekline Göre Farklı İsimler Almaktadır. Bunlardan Ege, Trakya, Maraş, Uşak, Beyşehir, Bolu Ünlü Olan Yerlerdir.

Tarhananın Ana Malzemesi Nasıl?
Meyvelerinin Püre Haline Getirilerek Kaynatılıp; Buğday Unu Ve Tuz İlave Edilerek Yoğrulmasıyla Elde Edilen Hamurun Kurtulmasıyla Hazırlanan, Pembemsi Renge Sahip Bir Tarhanadır.

Uşak Tarhanasının İçinde Ne Var?
Uşak Tarhanası İçin Gerekli Malzemeler :
5 Kg Un,
1 Kg Yoğurt,
1 Kg Kırmızı Ve Yeşil Biber.
1 Kg Kuru Soğan,
1 Kg Domates.
1 Demet Maydanoz.
1 Demet Nane.
Tercihe Göre Yarım Kg Haşlanmış Nohut Veya Fasulye.

En İyi Tarhana Hangi İlde Olur?
Meşhur Uşak Tarhanamız Hazır?Tarhana Dökme Ve Ovalama

Türkiyede Kaç Çeşit Tarhana Vardır?
Tarhananın Türkiye'de Yaklaşık 50'ye Yakın Çeşidi Olduğu Bilinmektedir. Bunlar; Ege, Trakya,Gediz,Sivas,Maraş,Beyşehir,Kiren(Kızılcık), Hamur,Et,Süt,Üzüm Tarhanaları Ve Pancarlı Tarhanalardır. Bu Bol Çeşitliliğinin Sebebi Yöresel Olarak Kullanılan Hammadeden Ve Değişiklik Gösteren Sunum Şekillerinden Kaynaklanmaktadır.

En Meşhur Tarhana Nerenin?
Tarhana Çorbası - Vikipedi
Türkiye'de Trakya Bölgesinde Ve Uşak, Edirne, Afyon, Çankırı, Malatya , Kahramanmaraş Şehirlerinde Ve Gediz, Beypazarı, Bandırma Ve Gönen İlçelerinde Ünlüdür.

İçindekiler: Un, Kapya Biber, Soğan, Tarhana Otu, Çörtük Otu, Süzme Yoğurt, Domates, Tuz.

Tarhana Çorbası Nasıl Yapılır?
Tüm Türkiye’ye Sorsanız; Binlerce Farklı Cevap Alabilirsiniz. Sebebi Şudur; Anadolu’nun, Her Yöresinin Tarhana Tarifi Kendine Hastır. Göçebe Atalarımız, Uzun Süre Bozulmayacak Ve Besleyici Olan Tarhanayı Keşfetmişler Ve Tarhana Nasıl Yapılır, Nesilden Nesile Öğretmişler. Bu Zamana Kadar Ulaşan Ev Yapımı Tarhana; Çorbalık Tarhana Ve Çerezlik Tarhana Olarak Ayrışır. 

Tarhana Çorbası Tarifi İçin, En Basit Yöntemi Anlatalım. Kişi Başı 1 Çorba Kaşığı Tarhana Ve 1 Su Bardağı Suyu Tencereye Ekleyin, Kaynayana Kadar Karıştırın. Fokurdayınca, Kısık Ateşte 10 Dk. Daha Kaynattıktan Sonra Dilediğiniz Baharatları Ekleyerek Servis Edin. 

Tarhana Çorbası Çeşitleri Nelerdir? 

 Farklı Tarhana Çorba Tariflerini Şöyle Sıralayabiliriz;

*Yaş Tarhana Çorbası
*Toz Tarhana Çorbası ( Kuru Tarhana Çorbası)
*Kıymalı Tarhana Çorbası Tarifi
*Bebeklere Tarhana Çorbası Tarifi
*Yoğurtlu Tarhana Çorbası
*Domatesli Tarhana Çorbası
*Kırmızı Tarhana Çorbası
 

Ev Yapımı Tarhana Tarifi

Ege Tarhanasını, Diğer Yöresel Tarhanalardan Ayıran Özelliği; Tarhana Yapımı Aşamasında, Tarhana Otu Ve Çörtük Otu Kullanılmasıdır. Yine, Kırmızı Biberli Tarhana Yapımı Da; En İyi Tarhana Tarifi Püf Noktaları Arasında Yer Alır.

Ev Yapımı Tarhana, Oldukça Meşakkatlidir Ve Sabır İster Ama Sonucu Müthiş Lezzetli Olan Bu Zahmete Değer. Evde Tarhana Yapımını Şöyle Özetleyelim. Toz Tarhana İçindekiler: Un, Kapya Biber, Soğan, Tarhana Otu, Çörtük Otu, Süzme Yoğurt, Domates, Tuz.

Tarhana Yapımı İçin, Havaların En Uygun Olduğu Zaman (Aydın Tarhanası İçin) Eylüldür.
Diğer Özellikler
Stok KoduwNTMzMDg3MTUyNg
MarkaBİNBİR ÇEŞİT GIDA İTH.İHR.PAZ.SAN.VE TİC.LTD ŞTİ
Stok DurumuVar
8690770322873

İlginizi Çekebilecek Diğer Ürünler

Diğer Ürünlerimiz

SAYFAMIZDAN YAPACAĞINIZ 800 TL VE ÜZERİNDE ALIŞVERİŞLERİNİZDE KARGO ÜCRETİ BİZDEN 
VE BİTTİMİ HAYIR AYRICA SEPETTE EK İNDİRİMLER SİZLERİ BEKLİYOR

PlatinMarket® E-Ticaret Sistemi İle Hazırlanmıştır.