Trakya Peynir Mayası 100 ml

Fiyat:
66,00 TL
Ürün Stoklarımızda Tükenmiştir.Temin edildiğinde

Bu ürünün yerine tercih edebileceğiniz ürünler

Soya Sosu Özellikle Asya Mutfağında Yemeklere Derin Tat Ve Aroma Katmak Için Yaygın Olarak Kullanılmaktadır
121,00 TL
Salataların Vazgeçilmezi Olan Elma Sirkesi Çorba Ve Et Tavuk Yemeklerinde De Sıklıkla Tercih Ediliyor
55,00 TL
Kaya Kireci Temizlik Işlerinde Ve Reçel Yapımına Uygundur
522,50 TL
Peynir mayası veya rennet, geviş getiren memelilerin midesinde üretilen ve peynircilikte kullanılan bir dizi enzim. Peynir mayasının en önemli bileşeni olan kimozin, bir proteaz enzimi türü olup, sütün içindeki kazeinin pıhtılaşmasını sağlar.

Peynir Mayası Ne İle Yapılır?
Peynir Mayası Veya Rennet, Geviş Getiren Memelilerin Midesinde Üretilen Ve Peynircilikte Kullanılan Bir Dizi Enzim. Peynir Mayasının En Önemli Bileşeni Olan Kimozin, Bir Proteaz Enzimi Türü Olup, Sütün İçindeki Kazeinin Pıhtılaşmasını Sağlar.

Trakya Peynir Mayası Neden Yapılır?
Geleneksel Olarak Peynir Mayası; Süt Danasının Midesinde Zaten Var Olan Enziminin (Kimozin) Alınmasıyla Oluşturuluyor. Dananın Midesinin İç Tabakası (Mukozası) Ayrılıp Güneşte Kurutuluyor. Sonra Öğütülerek Peynir Altı Suyunda Mayalanmaya Bırakılıyor. Ardından Süzülüyor, Peynir Mayası Hazır!

Trakya Peynir Mayası İle Peynir Nasıl Yapılır?
Ortalama 5lt Çiğ Süt 72°C Ye Kadar Birkaç Dakika Isıtılıp Pastorize Edilir, Sonrasında 23°C Ortam Sıcaklığında Soğumaya Bırakılıp İdeal Mayalama Sıcaklığı Olan 32°C – 35°C Ye Geldiğinde , 5-Ml (1 Tatlı Kaşığı ) Maya İlave Edilip İyice Karıştırılır.90 Dk.İçerisinde Peynir Oluşumu Gözlenir.

ÜRÜN SİZLERE GELDİĞİNDE ÜZERİNDEDE KULANMA TARİFİ VARDIR ORADANDA BAKARAK YAPABİLİRSİNİZ
Diğer Özellikler
Stok Kodu4NDgyODg2NzQ4MQ
MarkaTrakya
Stok DurumuBu ürün geçici olarak temin edilememektedir.
8690770322586

İlginizi Çekebilecek Diğer Ürünler

SAYFAMIZDAN YAPACAĞINIZ 1000 TL VE ÜZERİNDE ALIŞVERİŞLERİNİZDE KARGO ÜCRETİ BİZDEN 
VE BİTTİMİ HAYIR AYRICA SEPETTE EK İNDİRİMLER SİZLERİ BEKLİYOR

PlatinMarket® E-Ticaret Sistemi İle Hazırlanmıştır.