Peynir mayası veya rennet, geviş getiren memelilerin midesinde üretilen ve peynircilikte kullanılan bir dizi enzim. Peynir mayasının en önemli bileşeni olan kimozin, bir proteaz enzimi türü olup, sütün içindeki kazeinin pıhtılaşmasını sağlar.
Peynir Mayası Ne İle Yapılır?
Peynir Mayası Veya Rennet, Geviş Getiren Memelilerin Midesinde Üretilen Ve Peynircilikte Kullanılan Bir Dizi Enzim. Peynir Mayasının En Önemli Bileşeni Olan Kimozin, Bir Proteaz Enzimi Türü Olup, Sütün İçindeki Kazeinin Pıhtılaşmasını Sağlar.
Trakya Peynir Mayası Neden Yapılır?
Geleneksel Olarak Peynir Mayası; Süt Danasının Midesinde Zaten Var Olan Enziminin (Kimozin) Alınmasıyla Oluşturuluyor. Dananın Midesinin İç Tabakası (Mukozası) Ayrılıp Güneşte Kurutuluyor. Sonra Öğütülerek Peynir Altı Suyunda Mayalanmaya Bırakılıyor. Ardından Süzülüyor, Peynir Mayası Hazır!
Trakya Peynir Mayası İle Peynir Nasıl Yapılır?
Ortalama 5lt Çiğ Süt 72°C Ye Kadar Birkaç Dakika Isıtılıp Pastorize Edilir, Sonrasında 23°C Ortam Sıcaklığında Soğumaya Bırakılıp İdeal Mayalama Sıcaklığı Olan 32°C – 35°C Ye Geldiğinde , 5-Ml (1 Tatlı Kaşığı ) Maya İlave Edilip İyice Karıştırılır.90 Dk.İçerisinde Peynir Oluşumu Gözlenir.
ÜRÜN SİZLERE GELDİĞİNDE ÜZERİNDEDE KULANMA TARİFİ VARDIR ORADANDA BAKARAK YAPABİLİRSİNİZPeynir mayası veya rennet, geviş getiren memelilerin midesinde üretilen ve peynircilikte kullanılan bir dizi enzim. Peynir mayasının en önemli bileşeni olan kimozin, bir proteaz enzimi türü olup, sütün içindeki kazeinin pıhtılaşmasını sağlar.
Peynir Mayası Ne İle Yapılır?
Peynir Mayası Veya Rennet, Geviş Getiren Memelilerin Midesinde Üretilen Ve Peynircilikte Kullanılan Bir Dizi Enzim. Peynir Mayasının En Önemli Bileşeni Olan Kimozin, Bir Proteaz Enzimi Türü Olup, Sütün İçindeki Kazeinin Pıhtılaşmasını Sağlar.
Trakya Peynir Mayası Neden Yapılır?
Geleneksel Olarak Peynir Mayası; Süt Danasının Midesinde Zaten Var Olan Enziminin (Kimozin) Alınmasıyla Oluşturuluyor. Dananın Midesinin İç Tabakası (Mukozası) Ayrılıp Güneşte Kurutuluyor. Sonra Öğütülerek Peynir Altı Suyunda Mayalanmaya Bırakılıyor. Ardından Süzülüyor, Peynir Mayası Hazır!
Trakya Peynir Mayası İle Peynir Nasıl Yapılır?
Ortalama 5lt Çiğ Süt 72°C Ye Kadar Birkaç Dakika Isıtılıp Pastorize Edilir, Sonrasında 23°C Ortam Sıcaklığında Soğumaya Bırakılıp İdeal Mayalama Sıcaklığı Olan 32°C – 35°C Ye Geldiğinde , 5-Ml (1 Tatlı Kaşığı ) Maya İlave Edilip İyice Karıştırılır.90 Dk.İçerisinde Peynir Oluşumu Gözlenir.
ÜRÜN SİZLERE GELDİĞİNDE ÜZERİNDEDE KULANMA TARİFİ VARDIR ORADANDA BAKARAK YAPABİLİRSİNİZ
Diğer Özellikler |
Stok Kodu | 5NTk3MzYyNDg1OQ |
Marka | Trakya |
Stok Durumu | Var |
8690770322780
Havale / Eft :
Havale İle : 148,50 TL
Tek Çekim :
Kredi Kartı ile : 148,50 TL
Bu Ürüne Taksit Yapılmamaktadır