Kuru Üzüm Üretiminde Kurutma İşlemine Başlamadan Önce, Ön İşlem Olarak Üzüm Salkımları Potasyum Karbonat Ve Yağdan Yapılmış Soğuk "BANDIRMA" Çözeltisine Batırılır. Bu İşlem Tanelerdeki Su Kaybını Artırır Ve Esmerleşmeyi Azaltarak Daha Açık Renkli Kuru Üzüm Elde Edilmesini Sağlar. Bu Tarihsel Üretim Süreci Türkiye Ve İran Başta Olmak Üzere Akdeniz Ve Küçük Asya Ülkelerinde Uygulanmaktadır.
Uygulama Dozu: Bir Kazanın İçerisinde 100 Litre Soğuk Yada Ilık Suya 2-3 Litre Zeytin Yağı Ve 5 Kg Üzüm Kurutma Tozu Eklenir Ve İyice Karıştırılır. Sonrasında Üzümler Bu Suya Kevgir Veya Kasa İçerisinde Batırılıp Çıkarılır Ve Kurutma Sergilerine Serilir.
Halk Arasında Daha Çok Potas, Potas Tozu, Üzüm Tozu, Kuru Üzüm Tozu, Üzüm Potası Ve Üzüm Kurutma Tozu Olarak Bilinir.
Diğer Özellikler |
Stok Kodu | xNTY2Njk5MzkxMQ |
Marka | BİNBİR ÇEŞİT GIDA İTH.İHR.PAZ.SAN.VE TİC.LTD ŞTİ |
Stok Durumu | Var |
8690770322999
Havale / Eft :
Havale İle : 180,00 TL
Tek Çekim :
Kredi Kartı ile : 180,00 TL
Bu Ürüne Taksit Yapılmamaktadır