Yeşil Çay, Camellia Sinensis Yapraklarından Yapılan Ve Çay Yapmak İçin Kullanılan Oksidasyon İşleminden Geçmeden Kullanılan Bir Bitki Türüdür (1). Yeşil Çay, İlk Kez Çin'de Üretilmiş Ancak Üretimi Ve Tüketimi Günden Güne Asya'daki Diğer Birçok Ülkeye Yayılmıştır.
YEŞİL ÇAY İRİ YAPRAKLI OLARAK BAZEN DEĞİŞİKLİK GÖSTERMEKTEDİR FOTOĞRAFTAKİ ÜRÜN DEN BAZEN FARKLI OLARAK GELMEKTEDİR
Yeşil Çay Ve Siyah Çay Aynı Bitki Mi?
“Yeşil Çay, Siyah Çayla Aynı Bitkiden 'Camellia Sinensis'ten Elde Edilmesine Rağmen; Aralarındaki Tek Farklılık, İşleme Tekniğinden Kaynaklanır. Yeşil Çayın Yaprakları, Siyah Çaya Göre Çok Daha Az İşlem Görür. Yeşil Çay, Yaprakların Toplanır Toplanmaz Kavrulup Hızla Kurutulması İle Elde Edilir.
Gerçek Yeşil Çay Nasıl Anlaşılır?
Koklayın. Her Çayın Kendine Özel Bir Kokusu Vardır. Çaylar İyi Ve Tazeyse Bir Tutam Bile Alsanız Kokusu Size Gelir. Ancak Bayatlamış Ya Da Formunu Yitirmiş Bir Çay Size Aynı Kokuyu Vermez.
Yeşil Çay Nerede Yetişir
Günümüzde, Çin Çayı Ve Japonya Yeşil Çayı Farklı Metotlar İle Yetiştirip Üretiyor. Üretim Sürecinde Her Aşamada Uygulanan Farklı Metotlar Çaya Karakteristik Renk, Tat, Koku Ve Aroma Özelliklerini Katıyor. Bu İki Ülke Dışında Güney Kore Ve Vietnam'da Az Miktarda Da Olsa Yeşil Çay Üretimi Yapıyor.
Yeşil Çay Türkiye'de Yetişir Mi?
Türkiye'de Yeşil Çay Üretimine İlk Kez 1986 Yılında, Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğüne Bağlı Arhavi Çay Fabrikasında Başlanmıştır. İlk Yıllarda Üretim Tamamiyle İhracata Yönelik Sür- Dürülürken, Çay - Kur Yetkililerinden Alınan Bil- Giye Göre 1990 Yılında Yurt İçi Piyasasına Da Sürülecektir.
Yeşil Çay Nerede Yetişir Türkiye?
Söz Konusu Çay Türkiye'de Nerede Yetişir Olduğunda Akıllara Hemen Uçsuz Bucaksız Yeşilliklerle Dolu Karadeniz Bölgesi Gelir. Doğu Karadeniz Bölgesi Ve Gürcistan Sınırından Başlayarak Ordu İline Kadar Olan Kuşakta Çay Üretimi Yapılır.
En İyi Yeşil Çay Nerede Yetişir?
Yeşil Çay Nerede Yetişir? Yeşil Çaylar Dünyanın Her Yerinde Yetişse Ve İşlense De, Hala En İyi Yapraklar Kökenleri Olan Çin Ve Japonya'nın Eteklerinden Gelmektedir. Çin 5.000 Yıldır Çay Üretirken, Japonya'da İse Son 500 Yıldır Derin Bir Çay Geleneği İle Çay Üretilmektedir.
Yeşil Çayın Anavatanı Neresi?
Çin / Çayların Diyarı
Yörelerine Göre Renk, Koku Ve Tat Konularında Farklılık Gösteren Çin Bitki Çayları; Yeşil, Siyah, Wulong (Bir Tür Yarı Mayalanmış), Beyaz, Sarı, Kırmızı Ve Yasemin Olarak 7 Farklı Çeşide Ayrılıyor.
Yeşil Çay Nerenin Meşhur?
Günümüzde, Çin Çayı Ve Japonya Yeşil Çayı Farklı Metotlar İle Yetiştirip Üretiyor. Üretim Sürecinde Her Aşamada Uygulanan Farklı Metotlar Çaya Karakteristik Renk, Tat, Koku Ve Aroma Özelliklerini Katıyor. Bu İki Ülke Dışında Güney Kore Ve Vietnam'da Az Miktarda Da Olsa Yeşil Çay Üretimi Yapıyor.
Diğer Özellikler |
Stok Kodu | wMjA1MjIzMDgwMw |
Marka | BİNBİR ÇEŞİT GIDA İTH.İHR.PAZ.SAN.VE TİC.LTD ŞTİ |
Stok Durumu | Var |
8690770323472
Havale / Eft :
Havale İle : 270,00 TL
Tek Çekim :
Kredi Kartı ile : 270,00 TL
Bu Ürüne Taksit Yapılmamaktadır