Fiyat | : | 410,00 TL |
TOPTAN FİYATLAR BİZLERİ ARAYABİLİR WHATSAPP TAN İLETİŞİM KURABİLİRSİNİZ
MİNE 2
Koli içi: 378 Adet
Ağız çapı: 3,7 cm
Boy: 10,8 cm
Dondurma Külahı, Çeşitleri
Kornet Dondurma Olarak Başta Gelerek Bir Çok Geniş Ürün Yelpazesiyle Üretimini Yaptığımız Makinelerde Elde Etmek Mümkündür. Dondurma Külahı’nda En Çok Tercih Edilen Modeller Şu Şekildedir.
Kornet Dondurma
Sarma Kornet Külah
Reçellik Külah
Standart Külah
Maraş Külah
Mini Sosluk Reçellik Külah
Olarak Birçok Ürün İle Desteklenmektedir. Bu Ürünler Genellikle Sıcak Havalarda Tüketilen Ve En Çok Tercih Edilen Modellerdir.
Külah Neyden Yapılır? Külah Nasıl Yapılır, Malzemeleri Nedir?
Külah Neyden Yapılır? Külah Nasıl Yapılır, Malzemeleri Nedir? Özellikle Yaz Ayları Gelirken Bilinmesi Gereken Önemli Bilgileri Sizlere Aktaracağız.
İşte Konuyla İlgili Bilinmesi Gerekenler…
Külah Neyden Yapılır?
Öncelikle Külah Hammaddesi Nedir Ve Neyden Yapılır, Bunu Açıklayalım.
Külahların Hammaddesi Su, Kabartma Tozu Ve Nişastadır. Yani Külah Neden Yapılır Diye Merak Edenler Bu Üç Malzemeyi Bilmelidir.
Buna Ek Olarak Başka Malzemeler Eklenerek De Külaha Tatlandırma Eklenebilir.
- Kakao
- Badem
- Yumurta
- Şeker
- Tereyağı
- Un Gibi Malzemeler Ekstra, İsteğe Bağlı Olarak Tercih Edilebiliyor.
Külah Nasıl Yapılır?
Külah Yapımı Malzemeleri Toplandıktan Sonra Da Nasıl Yapmanız Gerektiğini Bilmelisiniz.
Dondurma Külahı Yapılırken;
- Su
- Kabartma Tozu
- Nişastayı Bir Kaba Alıp Yoğurmanız Gerekiyor.
- Sonrasında Yağ
- Vanilya
- Un
- Karamel (İsteğe Bağlı)
- Şeker Eklemesi Yaparak Karıştırmaya Devam Etmelisiniz.
Bütün Bu Karışımları Tamamladığınızda Ve Kıvamına Geldiğini Gördüğünüzde Külah Makinelerine Yerleştirilmeli. Bunlar İçin Özel Kalıplar Oluşturulmuştur Ve Direk Kalıp Olarak Çıkarlar. Eğer Evde Yapmak İstiyorsanız Evler İçin Uygun Modeller De Bulunuyor. Bir Tane Alarak Kendiniz İçin De Külah Hazırlayabilirsiniz.
Dondurma Külahı Yapmak Zor Mu?
Aslında Dondurma Külahı Yapmak Zor Değildir. Sadece Doğru Bir Şekilde Karıştırma İşlemlerinizi Yapmalısınız Ve Kıvamını Tutturmalısınız. Dondurma Külahı Yapma Makineleri İle Bu İşlem Hem Çok Kısalıyor Hem De Daha Biçimli Külahlar Oluşturuyor.
Bunlara Ek Olarak Külahların İçerikleri Ve Eklenen Malzemeler De Pazar Taleplerine Göre Değiştirilebiliyor. Ortak Malzemeleri, Hammaddesi Aynı Olsa Bile Diğer Malzemeler Farklı Olabilir. Bazılarının Yarısına Kadar Çikolata Olurken Bazılarının Külahları Karamel Tadında Olabiliyor. İşte Bütün Bunlar Tamamen Pazar Taleplerine Göre Şekilleniyor.
Dondurma Külah Çeşitleri Neler?
Standart Külahlar Sizlere Aktardığımız Şekilde Yapılıyor. Ama Bunun Yanı Sıra Birkaç Farklı Çeşitte De Külah Yapılabiliyor.
- Maraş
- Mini Sosluk Reçellik
- Reçellik Külah
- Standart Külah
- Kornet Dondurma
- Sarma Kornet Külah
Dondurma Külahı
Hepimizin Severek Yediği Dondurma Külahını Yakından Tanıyalım. Dondurma Külahı İmalatında Yılların Vermiş Olduğu Tecrübeye Dayanarak Sizleri En İyi Şekilde Bilgilendireceğiz.
Hem Görüntüsü Hem De Özgün Lezzetiyle İnsanların Beğenisini Kazanan Dondurma Külahları İle İlgili Detayları Öğrenmek İster Misiniz? Bu Sayede Dondurma Yerken Bir Yandan Da Külahın Üretimi, Kaç Kalori Olduğu, Nereden Alınabildiği Dondurma Dışında Nasıl Kullanıldığı Gibi Bilgilere De Hakim Olacaksınız.
Farklı Çeşitlere Sahip Olan Ve Genellikle Yaz Aylarının Vazgeçilmez Lezzeti Olan Dondurmayı Yemek İçin Kullanılan Dondurma Külahları, İnce Dokulu Ve Gofret Kıvamındadır. Bir Nevi Dondurmayı Tamamlayıcı Bir Lezzet Olduğu İçin, Dondurma Külahları İlk Üretildiği Tarihten Bu Yana Oldukça Popüler Bir Hale Gelmiştir. Çeşitli Şekillerde Olsalar Da Çoğu Zaman Koni Biçimindedir.
İnce, Kalın, Sert Gibi Çeşitli Formlarda Üretilen Külahlarla Farklı Lezzetlere De İmza Atabilirsiniz. Külahın İçinde Bulunan Malzemeleri Öğrendiğinizde Tat Olarak Onlarla Uyum Sağlayan Değişik Yiyecekleri Bir Araya Getirebilir, Onlarla Hoş Ve Göz Alıcı Sunumlar Yapabilirsiniz. Bunun İçin Külahları Nereden Satın Alacağınızı Bilmenizde Yarar Vardır. Böylece Dilediğiniz Sayıda Külah Alabilir, Onları Dondurma Ya Da Farklı Besinlerle Hazırlayarak İnsanlarla Paylaşabilirsiniz.
Dondurma Külahı Ne İşe Yarar?
Özellikle Yaz Aylarında Neredeyse Dondurma Yemeyen Yoktur. Hepimizin Severek Yediği Dondurma, Külahta Olduğunda Daha Da Lezzetlidir. Hem Görünümü Hem De Kendine Has Lezzeti İle Herkes Tarafından Çok Sevilen Dondurma Külahlarının Hangi Özelliklere Sahip Olduğu Da Merak Edilir. Farklı Çeşitleri İle Günümüzde Her Mevsim Vazgeçilmez Tatlardan Olan Dondurmayı Yerken Daha Da Fazla Lezzet Katan Dondurma Külahı; Dondurmanın İçine Yerleştirildiği, Yeme Kolaylığı Sağlayan İnce Dokulu Ve Gofret Kıvamında Ürünlerdir. Dondurmayı Tamamlayıcı Bir Lezzet Olması İle Dondurma Külahları Her Dönem Oldukça Popülerdir.
Fransız Yemek Kitaplarında 1800’lü Yılların Başlarında Adı Geçen Dondurma Külahları, Tarihe İlk Kez İtalyan Asıllı Italo Marchioni Tarafından Üretilmiştir. 1896 Yılında Bu Lezzeti Üreten Marchioni, İlerleyen Yıllarda Seri Üretime Geçmiştir. Italo Marchioni Tarafından 1903 Yılında Dondurma Külahlarını Otomatik Olarak Tasarlamaya Başlayan Makine, Dondurma Külahlarının Tescil Edildiği İlk Tarih Olarak Kabul Ediliyor. Marchioni, Günümüzde Oldukça Popüler Hale Gelen Bu Eşsiz Lezzeti Dünyaya Tanıtmıştır.
Her Geçen Gün Daha Popüler Hale Gelen Ve Çeşitlenen Külahlar Farklı Çeşitlerde Üretilse De Genellikle Koni Biçimindedir. İnce, Kalın, Sert Gibi Farklı Formlarda Üretilen Külahlar, Farklı Lezzetler Sunan Eşsiz Seçeneklerdir. Külahın Yapımında Kullanılan Malzemeler, Tat Olarak Onlarla Uyum Sağlayan Değişik Yiyeceklerin Bir Araya Gelmesi İle Daha Hoş Ve Lezzetli Sunumlara İmkan Sunar. Dondurma Ve Soslar İle Bir Araya Getireceğiniz Dondurma Külahı, Sunduğu Eşsiz Lezzet İle Damaklarınızda Çok Hoş Bir Tat Bırakır.
Dondurma Külahı Neden Yapılır?
Dondurma Külahı Yapımı Oldukça Basittir. Dondurma Külahı Üretiminde Belirli Malzemeler Ve Kalıplar Kullanılarak Kısa Sürede Üretim Gerçekleştirilebilir. Dondurma Külahının Yapımında Su, Kabartma Tozu, Nişasta Kullanılır. Hepsi Bir Arada Bir Kaba Eklenen Karışıma Yağ, Vanilya, Un, Karamel Eklenir Ve Karıştırılır. Külaha Kakao Ve Şeker Eklenerek Farklı Bir Aroma Verilebilir. Karıştırıcı Yardımı İle Yüksek Devirde Çırpılan Bu Karışım, Külah Makinesinde Belli Bir Süre Pişirildikten Sonra Dondurma Külahı Tüketime Hazır Hale Gelir.
Dondurma Külahı Yapımı İçin Dondurma Külahı Yapma Makineleri Kullanılıyor. Farklı Çeşitlerde Üretimler Yapmayı Sağlayan Bu Makineler, Otomatik Üretim Özelliğine Sahiptir. Kalite Standartlarına Uygun Olan Makineler, Ticari İşletmelerin İhtiyaçlarını Karşılamaya Yönelik Üretimler Gerçekleştiriyor. Ticari İşletmeler, Otomatik Makineler Sayesinde Çok Kısa Sürede Çok Sayıda Külah Üretebiliyor. Özellikle Günümüzde Gelişen Teknolojiler İle En Yüksek Üretim Kapasitelerine Sahip Makineler İle El Değmeden Külah Üretimi Yapılabiliyor.
Pazar Taleplerine Bağlı Olarak Ürünler Çeşitlendirilebiliyor. Kornet, Tartolet Gibi Üretimler De Gerçekleştirilebiliyor. Ürün Çeşitliliğinin Artması Sayesinde Tüketiciler Birbirinden Lezzetli Dondurma Ve Külah Seçimleri Yapabiliyor. Külaha Sadece Dondurma Değil Çilek, Kivi, Muz Ve Çikolata Gibi Malzemeler De Eklenebiliyor. Dilerseniz Bu Seçimlerin Üzerine Renkli Şekerlemeler Ekleyerek Hoş Bir Görünüm Ve Lezzetli Bir Tat Elde Edebilirsiniz.
Dondurma Külahları Tatlı Yapımında Da Tercih Ediliyor. Normal Kek Karışımını Fırın Kabı Yerine Külahlara Yerleştirerek Pişirebilirsiniz. Üzerini Krem Şanti İle Süslediğinizde Eşsiz Bir Lezzet Elde Edebilirsiniz. Dondurma Külahları Geçmişte Sadece Dondurma İle Bir Araya Gelse De Günümüzde Yalnızca Dondurma Servis Etmek Amacıyla Kullanılmıyor. Truff, , Puding Ve Meyveler De Dondurma Eklenmeden Külahların İçinde Servis Edilebiliyor. Özellikle Farklı Tatlar Arıyorsanız, Külah Lezzetlerinin İçine Farklı Lezzetler Ekleyerek, Hoş Karışımlar Elde Edebilirsiniz.
Geçmişten Günümüze Hiç Değer Kaybetmeden Gelmeyi Başaran Dondurma Külahları Hem Yapım Kolaylığı Hem De Dondurmaya Kattığı Lezzet Ve Yeme Kolaylığı Sağlaması İle Her Geçen Gün Farklı Lezzet Ve Şekillerde Üretilmeye Devam Ediyor.
Dondurma Külahı Neye Benzer?
İlk Üretildiği Günden Günümüze Kadar En Çok Bilinen Dondurma Külahı Şekli Koni Şeklindedir. Koni Şeklindeki Dondurma Külahları İnce Yapılı Ve Gofret Tadındadır. Koni Şeklinde Olan Külahların İçine Karamelli, Çikolatalı Gibi Aromalarla Zenginleştirilmiş Dondurmalar Eklenir. Dondurma Dendiğinde Özellikle Sade Dondurma Bilinen En Klasik Tattır. Koni Şeklinde Külahlar İle Dondurma Yemek Çok Daha Kolaydır. Külahın Kendi De Çok Lezzetli Olduğu İçin Dondurma İle Eşsiz Bir Lezzet Uyumu Yakalar.
Günümüzde Dondurmalar Kadar Külahlar Da Çeşitlendirilmeye Başladı. Dondurma Külahı Çeşitlerinden Biri De Kornet Külahlardır. Kornet Külahlar Diğer Külah Şekilleriyle Kıyaslandığında Daha Kalın Bir Yapıda Olan Külahlardır. Tadı, Koni Külahlardan Biraz Daha Aromalı Ve Boyutu Daha Büyük Olabili.R Kıvamı Da Kıtır Kıtır Diye Tanımlayabileceğimiz Kornet Külahlar, Dondurma Dışında Çikolata Sosları Ve Meyvelerle De Zenginleştirilir. Bazı Tüketiciler Dondurma Dışında Sadece Çikolata Sosu, Meyve Ve Çerezlerin Eklendiği Tatları Da Tercih Edebilir. Birçok İşletme Tüketici Taleplerine Bağlı Olarak, Dondurma Külahlarında Tercihini Kornet Külahlardan Yana Kullanıyor.
Koni Şeklinde Külahlara Alternatif Olarak Üretilen Bir Başka Dondurma Külahı Şekli De Olan Altı Düz Dondurma Külahlarıdır. Kısa Ve Kesik Koni Biçiminde Olan Bu Külahlar Da Günümüzde Sık Görmeye Başladığımız Külah Çeşitlerindendir. Bu Tip Dondurma Külahlarının Altı Düz Yapıda Olduğu İçin Düz Bir Yüzeyde Sabit Bir Şekilde Durabiliyor. Altı Düz Dondurma Külahları Sadece Dondurma Servisleri İçin Değil, Kek Ve Çeşitli Tatlıların Servisinde De Tercih Ediliyor.
Günümüzde Tüketicinin İhtiyaçlarını Ve Beklentilerini Karşılamaya Yönelik Birçok Dondurma Külahı Şekilleri Geliştiriliyor. İşletmelerin İhtiyacı Olan Birçok Farklı Külah Çeşidini Üretmeye Yönelik Makineler De Son Teknolojilerle Tasarlanıyor. İşletmenize Özel Bir Tasarıma Sahip, Aradığınız Çözümlere Uygun Gelişmiş Dondurma Külahı Makinelerine Sahip Olabilirsiniz.
Dondurma Külahı İlk Kim Tarafından Yapıldı?
1800’lü Yılların Başlarında Fransız Yemek Kitaplarında Bahsi Geçtiği Görülen Dondurma Külahlarının, Tarihe Geçen İlk Üreticisi İtalyan Asıllı Italo Marchioni’dir. 1896 Senesinde Marchioni Bu Lezzeti Üretmiş Ve İlerleyen Yıllarda Ürünün Seri Üretimini Gerçekleştirecek Bir Makine İçin Patent Başvurusu Yapmıştı
Dondurma Külahı İlk Kaç Yılında Tescil Edildi?
Italo Marchioni Tarafından 1903 Senesinde Üretilen Ve Dondurma Külahlarını Otomatik Olarak Tasarlayacak Olan Makine, Dondurma Külahlarının Tescil Edildiği İlk Tarih Olarak Biliniyor. Patent İle Birlikte Marchioni, Günümüzde Oldukça Popüler Olan Bu Lezzeti Dünyaya Tanıtmıştır.
Dondurma Külahı Evde Yapılır Mı?
Dondurma Külahı Satın Alabileceğiniz Bir Yerde Değilseniz Veya Bir Gece Ansızın Canınız Dondurmayı Külahta Yemek İstediyse Evde Nasıl Yapıldığının Araştırmasına Girişebilirsiniz.
Evde Külah Yapmak İstiyorsanız Yumurta, Şeker, Un Gibi Malzemeler Kullanmanız Gerekecektir. Ancak Bu Zahmete Katlanmamak Adına Profesyonel Üretimleri Tercih Etmeniz Daha Avantajlı Olacaktır
Dondurma Külahının İçine Dondurma Dışında Hangi Yiyecekler Konulabilir?
İnce, Orta Ve Sert Gibi Farklı Kalınlıklara Sahip Olduğundan Değişik Yiyeceklerle Birlikte De Kullanılabilir. Çilek, Kivi, Muz Ve Çikolatanın Birleşmesi İle Külah Waffle Hazırlayabilirsiniz. Dilerseniz Bunun Üzerini Renkli Şekerlemeler İle Süsleyerek Hoş Bir Görüntü Elde Edebilirsiniz.
Meyve Haricinde Dondurma Külahlarını Tatlı Yapımında Da Kullanabilirsiniz. Normal Kek Karışımını Hazırlayıp Fırın Kabı Yerine Külahlara Koyup Pişirebilirsiniz. Üzerini Krem Şanti İle Süslediğinizde Eşsiz Bir Lezzete Ulaşabilirsiniz.
Dondurma Külahları Yalnızca Dondurma Servis Etmek Amacıyla Kullanılan Bir Ürün Değildir. Truff, Kek, Kremşanti, Puding Ve Meyveler De Dondurma Külahları İçerisinde Servis Edilebilmektedir. Bunu Hem Evde Misafirlerinize Hem De Restoran Ve Cafe Gibi Yerlerde Uygulayabilirsiniz. Özellikle Yeni Alternatifler Arayanlar İçin Bu Tarz Kullanımlar Son Derece Etkili Olacaktır.
Dondurma Külahı Nerede Satılır?
Hangi Amaçla Kullanırsanız Kullanın Dondurma Külahı Satın Almak İstediğiniz Pek Çok Yerde Kolayca Bulabilirsiniz. Toptan Ve Perakende Olarak Satışı Sunulan Bu Ürünler Ticari İşletmeler Tarafından Külah Yapma Makinelerinde Üretilip Aynı İşletme Tarafından Satılmaktadır. Arada Herhangi Bir Aracı Olmayacağı İçin Bu Sayede Külahları Daha Uygun Fiyatlardan Satın Alabilirsiniz.
Diğer Özellikler | |
---|---|
Stok Kodu | xNDcxNjk5NjU2OA |
Marka | Yiğit Dondurma Küllahı |
Stok Durumu | Var |
Ürün Etiketleri
PlatinMarket® E-Ticaret Sistemi İle Hazırlanmıştır.