Zerdeçalın Faydaları Nelerdir? Nerelerde Kullanılır?
Zerdeçal genellikle yemeklerde baharat olarak kullanılan, zencefilgiller familyasına ait, zencefile oranla daha yoğun kokulu ve kullanım alanı daha geniş olan bir baharat çeşididir. Ülkemizde hint safranı, safran kökü, sarıboya, zerdecöp şeklinde isimlerle bilinmektedir. Aromatik, biberi andıran, hafif baharatlı, yakıcı ve acımsı bir tadı vardır.
Zerdeçal Nerelerde Kullanılır?
Zerdeçal doğuda uzun yıllar birçok hastalığa tedavi amaçlı kullanılmıştır. Ağırlıklı olarak Hindistan ve Uzak Doğu’da yetiştirildiği için çoğunlukla Hint ve Uzak Doğu yemeklerinde karşımıza çıkmaktadır.
Kurutulmuş zerdeçal toz haline getirilerek; tatlılarda, çorbalarda, pilavlarda, et yemeklerinde, söğüş ve çeşitli sebzelerde baharat olarak kullanılır.
Evde hazırlanan peynir veya sürmelik yağlara sarı bir renk vermesi için de zerdeçal tercih edilir.
Hem etleri marine etmek hem de etli yemeklere lezzet katmak için zerdeçal kullanılır.
Bağışıklık sistemini güçlendirmesi açısından zerdeçal ile yapılan içecekler tüketilebilir.
Cilt bakımı için evde hazırlanan maskelere ve cilt temizleyicilerine eklenebilir.
Ayrıca tekstil sektöründe koyu sarıdan parlak sarıya kadar farklı olan renkleriyle ipek kumaşlara ve ince derilere renk vermek amacıyla da kullanılır.
Diğer Özellikler |
Stok Kodu | wMjAxNTU3MzQ3Mg |
Marka | BİNBİR ÇEŞİT GIDA İTH.İHR.PAZ.SAN.VE TİC.LTD ŞTİ |
Stok Durumu | Var |
8690770323607
Havale / Eft :
Havale İle : 35,00 TL
Tek Çekim :
Kredi Kartı ile : 35,00 TL
Mağazamızda taksit için en az 50 TL lik ürünü sepete eklemeniz gerekir