Zerdeçalın Faydaları Nelerdir? Nerelerde Kullanılır?
Zerdeçal Genellikle Yemeklerde Baharat Olarak Kullanılan, Zencefilgiller Familyasına Ait, Zencefile Oranla Daha Yoğun Kokulu Ve Kullanım Alanı Daha Geniş Olan Bir Baharat Çeşididir. Ülkemizde Hint Safranı, Safran Kökü, Sarıboya, Zerdecöp Şeklinde İsimlerle Bilinmektedir. Aromatik, Biberi Andıran, Hafif Baharatlı, Yakıcı Ve Acımsı Bir Tadı Vardır.
Zerdeçal Nerelerde Kullanılır?
Zerdeçal Doğuda Uzun Yıllar Birçok Hastalığa Tedavi Amaçlı Kullanılmıştır. Ağırlıklı Olarak Hindistan Ve Uzak Doğu’da Yetiştirildiği İçin Çoğunlukla Hint Ve Uzak Doğu Yemeklerinde Karşımıza Çıkmaktadır.
Kurutulmuş Zerdeçal Toz Haline Getirilerek; Tatlılarda, Çorbalarda, Pilavlarda, Et Yemeklerinde, Söğüş Ve Çeşitli Sebzelerde Baharat Olarak Kullanılır.
Evde Hazırlanan Peynir Veya Sürmelik Yağlara Sarı Bir Renk Vermesi İçin De Zerdeçal Tercih Edilir.
Hem Etleri Marine Etmek Hem De Etli Yemeklere Lezzet Katmak İçin Zerdeçal Kullanılır.
Bağışıklık Sistemini Güçlendirmesi Açısından Zerdeçal İle Yapılan İçecekler Tüketilebilir.
Cilt Bakımı İçin Evde Hazırlanan Maskelere Ve Cilt Temizleyicilerine Eklenebilir.
Ayrıca Tekstil Sektöründe Koyu Sarıdan Parlak Sarıya Kadar Farklı Olan Renkleriyle İpek Kumaşlara Ve İnce Derilere Renk Vermek Amacıyla Da Kullanılır.
Toz Zencefil Ve Zerdeçal Nasıl Ayırt Edilir?
Renk: Zerdeçalın Rengi, Sarıya Veya Turuncuya Çalan Bir Kahverengi Tonudur. Zencefil Tozunun Rengi İse Daha Koyu Kahverengidir Ve Daha Soluk Bir Tona Sahiptir. Kokuları: Zencefil Tozu, Keskin Bir Kokuya Sahiptir Ve Daha Baharatlı Bir Tada Sahiptir. Zerdeçalın Kokusu İse Daha Hafif Ve Topraksı Bir Koku Taşır.
Toz Zerdeçal Hangi Yemeklerde Kullanılır
Kurutulmuş Baharat Olarak Zerdeçal Toz Haline Getirilerek; Tatlılarda, Çorbalarda, Pilavlarda, Et Yemeklerinde, Söğüş Ve Çeşitli Sebzelerde Baharat Olarak Kullanılır. Evde Hazırlanan Peynir Veya Sürmelik Yağlara Sarı Bir Renk Vermesi İçin De Zerdeçal Tercih Edilir.
Zerdeçal En Çok Neye Yakışır?
Zerdeçal Sebzelere Hem Renk Hem De Doku Verecektir. Bu Baharat Özellikle Karnabahar, Patates Ve Kök Sebzelerle Çok Yakışır. 3. Pilava Ekleyebilirsin.
Zerdeçal Yemeklere Ne Kadar Konur?
Zerdeçallı Yemek Tariflerine Zerdeçallı, Mercimek Çorbası, Tavuk Çorbası, Tavuk Sote, Pirinç Pilavı, Balık Gibi Pek Çok Yemeği Örnek Verebiliriz. Yemekleri Yaparken 1 Çay Kaşığı Ya Da 1 Tatlı Kaşığı Atacağınız Zerdeçal Tozu İle Yemeklerin Altın Sarısı Bir Renk Almasını Ve Lezzetlerinin Artmasını Sağlayabilirsiniz.
Yemeklere Zerdeçal Konur Mu?
Bir Baharat Olarak Zerdeçal, Yemeklerin İçerisine Eklenebileceği Gibi Yoğurtla Karıştırılarak Da Kolaylıkla Tüketilebilir.
Tavuk Yemeğine Zerdeçal Konur Mu?
Tavuğun Rengi Tamamen Beyaza Dönene Dek Pişiriyoruz. Bulyonu Sıcak Suda Açıp Tavaya Ekliyoruz. Zerdeçalı Da Ekleyip Kısık Ateşte 5 Dakika Pişiriyoruz
Köftenin İçine Zerdeçal Konur Mu?
#2 Zerdeçallı Leziz Mercimek Köftesi
Baharatlar Sayesinde Lezzeti Tamamlanan Türk Mutfağının En Nefis Tariflerinden Mercimekli Köfteye Zerdeçal Konulabilir. Tarife Bir De Kimyon Eklediğinizde Güzel Bir Lezzete Kavuşuyor.
Zerdeçalın Tadı Neye Benzer?
Zerdeçalın, Diğer Baharatlar Gibi Yoğun Bir Kokusu Yoktur. Daha Çok Rengi İle Ön Plandadır. Tadı Da Çok Keskin Değildir. Hafif Köriyi Andıran Çok Karakteristik Olmayan Bir Tadı Vardır.
Diğer Özellikler |
Stok Kodu | wMjA1MTAxMzAyNQ |
Marka | BİNBİR ÇEŞİT GIDA İTH.İHR.PAZ.SAN.VE TİC.LTD ŞTİ |
Stok Durumu | Var |
8690770322458
Havale / Eft :
Havale İle : 350,00 TL
Tek Çekim :
Kredi Kartı ile : 350,00 TL
Bu Ürüne Taksit Yapılmamaktadır